We zijn in de lucht!

Jaaaa….daar is de start van De Mindfulness Juf!

Binnenkort meer om je een reële blik in (mijn) mindfulness wereld te geven.

Ik zal blogs en vlogs met je delen. Over mij, over mindfulness, oefeningen, grote en kleine… ideeën genoeg!

Hieronder mijn eerste blog (zoals je misschien al in mijn nieuwsbrief hebt gelezen):

Ik heb nogal wat zitten rommelen met data de laatste tijd. Ik ben sinds kort naar Friesland verhuisd. Alle vakantiedata stonden bij mij dus nog op regio midden ipv noord. Met het gevolg dat ik moest werken toen mijn kinderen vrij waren, en afgelopen week vrij ben geweest terwijl mijn kinderen weer naar school gingen…
De meivakantie heb ik überhaupt fout in mijn agenda gezet, namelijk eind mei pas..ik weet niet bij welke regio dat hoort, maar gaat niet op voor midden of noord..met als gevolg dat ik trainingen dwars door die vakantie heen heb gepland. Lekker bezig, zou ik zo zeggen. Dat gebeurt Mindfulnessjuffen dus ook: dingen vergeten, soms beetje chaotisch zijn. Ik hoor dat ook best vaak. Dat mensen zeggen “oh heb jij dat ook? Maar jij doet toch aan mindfulness?!” Nou, ik zal het je nog erger vertellen, ik ben mindfulnessjuf en ik doe het nog steeds!
Wat is dat toch..dat beeld wat er van mindfulness bestaat dat het je leven glad strijkt. Dat je daardoor nooit meer iets vergeet, alles goed doet, nooit meer stress hebt, zéker nooit boos bent. 

Ik denk dat dat beeld komt omdat de dingen die je vaak ziet van mindfulness, zo, hoe zal ik het zeggen..zalvend zijn? De meeste boeken over mindfulness hebben leuke gezellige bloemetjes op de voorkant. Boeken over mindful parenting laten blije moeders in kleermakerszit zien met hun kindjes blij op schoot. Als ik voor mijn trainingsgroep op zoek ben naar een goed filmpje van de mindfulness yoga, kom ik op filmpjes van een man in een gewaad met een zeer boeddhistisch-verantwoorde naam. Als ik voor mijn jaarcursus zoek naar een filmpje van de effecten van meditatie zie ik op YouTube een jongeman op een bank, met een kussentje op schoot, breed glimlachend en met een zalvende glimlach vertellen hoe geweldig het allemaal is.

En dat die kant er is, is wat mij betreft prima. Ieder doet zijn of haar beoefening op zijn eigen manier. Maar ik vind het zo jammer dat dat de énige manier is die mensen laten zien. Ik herken mijzelf daar niet in. Zou die jongen van dat filmpje nooit eens met dat kussentje naar zijn partner gooien? Of die meneer in dat gewaad huilend en kwetsbaar in bed liggen?

Ik denk het wel namelijk. Maar die kant willen we niet laten zien. En daar komen we dus weer uit bij wat mindfulness nou écht is; namelijk niet alleen de leuke fluffy kant van het leven, maar ook de mindere kanten er gewoon laten zijn, en durven laten zien!

De vraag hoe ik mensen een reëler beeld geef over wat mindfulness is, en dus ook wat je er aan kunt hebben, houd mij al heel lang bezig. En ineens wist ik het; ik ga het laten zien! Dus ga ik beginnen met DeMindfulnessJuf. Een blog en vlog waarin je mijn avonturen op het mindfulness pad kunt volgen. 

In de hoop dat je daardoor beter snapt wat het is, en dus ook reëler doelen stelt voor jezelf. Want als het ultieme doel het zalvende gezicht en een gladgestreken leven is, zul je je altijd voelen falen. Omdat het niet klopt met de realiteit van het leven.

Dus daarom de DeMindfulnessJuf. 

Groetjes,
Lonneke

Follow by Email
Instagram