WZH

Huiswerk week 1:

  • Oefen dagelijks met de ademruimte. Het liefst door 3 x per dag een wekkertje te zetten, maar je kunt het ook doen bij het opstaan of voordat je naar bed gaat.
De Ademruimte
  • Routine bezigheid; wat is een routinebezigheid die je elke dag doet? Koffiezetten, tandenpoetsen, je schoenen aandoen, inzepen onder de douche….Ga dat komende week eens met aandacht doen. Daarmee bedoel ik dat je weet wat je doet terwijl je het doet. Merk maar gewoon op hoe dat is. Misschien vind je het leuk, lastig, stom, opwekkend, vertragend… wat het ook is, merk het maar gewoon op.

Huiswerk week 2:

  • Gewoontebreker: Kijk deze week eens op welke vaste plaats je geneigd bent te gaan zitten: thuis, op je werk, … Kies bewust voor een andere stoel/plek of zet je stoel ergens anders.

Een van de grondleggers van de mindfulness training, Mark Williams, beschrijft het nut van gewoontebrekers als volgt: ‘Het is opmerkelijk hoezeer we gewoontedieren zijn en hoe geruststellend het is om steeds opnieuw dezelfde dingen te doen. Daar is helemaal niets mis mee, maar het kan wel een gevoel van ‘dingen vanzelfsprekend vinden’ stimuleren, waarbij de automatische piloot goed gedijt. Het kan gemakkelijk gebeuren dat je niets meer merkt van wat je op je heen ziet, hoort of ruikt, zelfs hoe de stoel aanvoelt waar je op zit, kan overbekend worden. Merk op hoe je perspectief kan veranderen, alleen maar door van stoel te verwisselen’.

  • Barometer: In de eerste sessie hebben we geoefend met de Barometer-oefening.
    Tune de komende week regelmatig in op je barometer. Zo leer je steeds beter opmerken, in je lijf, hoe het met je gaat.

In onderstaand filmpje kun je desgewenst nogmaals de Barometer-oefening doorlopen:

Follow by Email
Instagram